Getuigenissen

Getuigenissen van eerdere samenwerkingen

   "Met haar sprankelende aanpak als danstherapeute kreeg ze onze groep bewoners aan het bewegen. Via beweging werd er doorgewerkt op blokkades in het lichaam na jarenlang druggebruik. Het was wonderlijk te zien dat dit achteraf effectief een impact had op de emotionele leefwereld van onze bewoners. Voor ons team was het een uitdaging om hetgeen uit de lichaamstherapie kwam, mee te integreren in de rest van het therapeutisch programma. Tine was steeds bereid hier samen over na te denken.


Onze bewoners, maar ook wij als team, hebben veel geleerd uit de sessies lichaamswerk van Tine! Bedankt. “


Leen De Wit, Therapeutische Gemeenschap De Sleutel Merelbeke

Enkele jaren terug leerde ik Tine kennen tijdens een vervanging in onze lagere school. Vol gedrevenheid nam ze opdracht aan, bereidde ze haar lessen voor en stond ze voor de klas. Het viel me meteen op dat onze manier van 'kijken' naar kinderen klikte met hoe haar blik zich ontwikkeld had: open en aandachtig.


Als nieuw lid van ons team schuwde ze het niet om naar voor te treden. Nu ze hier toch was, kon ze het maar van de eerste keer goed en degelijk doen. Ze had ideeën over de vergaderstructuur, over de omgang met kinderen tot over hoe we ons materiaal beter konden organiseren. Ik leerde haar kennen als iemand die niet loslaat, wanneer haar buikgevoel een signaal uitzendt.


Twee kinderen lieten Tine niet los. Ze had ermee gewerkt, ze had ze geobserveerd en ermee gesproken en voelde dat er iets schortte, waarna ze in haar lectuur dook op zoek naar een invalshoek om dat kind te benaderen. Op de lerarenvergadering bracht ze helder en betrokken hoe zij dacht dat we met dit kind nog beter zouden kunnen werken.


Betrokken, energiek en aanwezig, de wereld heeft zulke mensen hard nodig.


Barbara Decramer, Directie Koningsdale - Steinerschool Ieper

Tine, mijn voormalige collega ergo, combineerde 2 opdrachten op school :

- Individuele - en groepssessies ergotherapie aan kinderen tussen 2.5 en 15 jaar oud. 

- Leefgroepenwerking ondersteunen voor kinderen tot 21 jaar.


Tijdens beide opdrachten getuigde zij van een heel groot inlevingsvermogen, de capacitiet om kinderen met de meest uiteenlopende problematieken thuis te doen voelen en een sfeer van veiligheid en sereniteit te scheppen zodat de therapie steeds tot een succes werd.


Als collega kwam ze spontaan en eerlijk over met een groot gevoel voor rechtvaardigheid.   Ze nam het op voor kinderen en collega's als deze in nood waren.


Maw hierdoor kan ik haar inzet alleen maar aanraden.

Met vriendelijke groet,   


Audrey Warnier, Ergotherapeut bij MPIGO De Bevertjes

Tine reageerde enthousiast op mijn vraag om samen te werken aan een nieuw klankconcert waar haar accordeon een belangrijke rol zou krijgen.  Al snel zaten we op eenzelfde golflengte. De samenwerking was niet alleen fijn maar betekende ook een verrijkende insteek voor het concert zelf.  Het proces was boeiend, het resultaat schitterend.

Wat mij betreft zit samenwerking in de toekomst er zeker nog in !


Bernard, Klankhuis Ahawi Staden

Het atelier coolspace voor kinderen was zeer goed! Het is leuk om samen te werken met een organisatie uit eigen streek die met toewijding unieke workshops organiseert en voorziet in een persoonlijke begeleiding van de kinderen.


Frederik Jonckheere, Jeugddienst Diksmuide

Heerlijk heelrijk was je dansavond vrijdag. Voel het nog stromen, en we zijn al maandagmiddag... ;-)

Amalia

Hallo Tine,

Wat voor mij heel emotioneel was, was het tekenen, ik wist niet eens dat ik dit in mij had en het zo naar boven ging komen. De tekening op zich is precies een kinderplaatje :-)) maar de inhoud is de belangrijkste van mijn leven.

Ik tekende mezelf, mijn dochters en mijn zonen met een zon als hoofd(stralen als de zon met een grote glimlach) en hartjes gevuld van liefde.

Iets wat we nu hebben na veel verwerken. Ik bloei nog elke dag verder open, terug zacht kunnen zijn. Vooral de laatste maanden waarin een nieuwe job met voornamelijk mannen een hele zware opgave was uit angst. Het leven brengt nieuwe teleurstellingen mee maar daar ga ik anders mee om, en de straal, zelfs na heel veel tranen, die blijft bij ons gezin.

Dus dank je wel dat ik zo diep in mijzelf ben durven gaan, ik besefte en wist dat wel al maar sinds de dans voel ik het ook echt diep vanbinnen.

grtjs en hopelijk tot de volgende dans 😊

AnoniemHallo Tine,


Bedankt voor zaterdag! Het is nu allemaal een beetje veel maar ben toch heel blij dat ik gekomen ben omdat emoties die eruit komen na ze jaren in te houden eerst overweldigend zijn en dan een balans vinden. Zo ben ik telkens een stap verder. Hopelijk kan ik er volgende keer terug bij zijn.  Groetjes, anoniem.

Algemene voorwaarden Touche la Vie

© 2019 Touche la Vie. All Rights Reserved